Skip to main content

O stvarima i stvaralaštvu

Autor Humanizam i renesansa, Sanja Vučić

Želja da kupujemo i da posedujemo lepe stvari je prisutna u svakom čoveku (posebno ženi).
Srećni smo kada kupimo sebi ono što smo dugo želeli, ali ta sreća traje kratko. Znatno kraće nego što je trajala želja da tu stvar posedujemo. Veoma brzo to ushićenje iščili i već svoj fokus prebacujemo na nešto drugo što bi mogli da kupimo da nas usreći… I tako hranimo minusni sistem vrednosti.

A šta ako bismo fokus sa STVARI prebacili na STVARALAŠTVO? Koliko je uživanje tu? Koliko traje sreća? – Dugoooo

Danas nam je @ana.lekic88 priredila radionicu oslikavanja garderobe. Ponela sam staru, isflekanu majicu svog supruga sa namerom da pokušam nešto da napravim od nje a da nije krpa za pod…
Jako sam želela da oslikam nešto što simbolizuje nas, što nama znači 🐺🌑. Jako sam želela da mi zamisao uspe…

A vi ne znate kako je kod @slikaj.sa.anom čarobno. Kako uđem u atelje tako me obasja svetlost prostora i društva, pa poput onog slikara iz crtanog filma “Čudesna šuma”, osećam da imam moć da naslikam sve što zamislim… A uz Aninu pomoć i podršku cele ekipe u tome i uspem!

Mogla bih redove sada da vam ispišem na temu osećanja koja me prožimaju tokom stvaralaštva ali neću, jer vas pozivam da sami istražite to osećanje.

Pozivam vas da sami sebi postavite izazov da ne odbacite tako lako neku stvar samo zato što se malo pohabala (jer svi se mi ponekad malo pohabamo…). Umesto toga pokušajte da joj udahnete novi život. Pretvorite to u umetnost, u vaše remek delo i videćete o čemu pričam.

Večeras sam uspela u svojoj nameri da od nečeg starog napravim nešto novo (ok, nisam još sve završila ali tu sam ) .
I, sada, kada sam videla da umem, pa… samo je kuhinjska krpa granica.

Otvorili su mi se novi vidici i drugačije ću gledati na veliko spremanje u ormaru (ima više da se radujem flekavim i pohabanim stvarima nego novim).

Eto, želela sam sa vama da podelim ovaj lep osećaj i ideju ne bih li možda nekog od vas motivisala da presloži i prekroji svoje ‘krpice’ i time doprinese održivom razvoju.

Zdravi bili i reciklirali

Bit(ka) ljubavi

Autor Sanja Vučić, Vaspitanje

Pametni, analitički umovi kažu da su to: „online generacije, nezainteresovane za svet oko sebe i svoj vlastiti život. Neće da rade, uče, ugnjezdili su se u krilu svojih roditelja, neće da se žene, udaju…“Kažu da su to nezrele Petar Pan generacije,jer neće da odrastu. Sve je to donekle Istina i to zasrtašujuća, jer sa njima takvima, svet nema budućnost. Sve i da je tako, ali niko ne kaže ko im je ukrao budućnost, zašto, kako i ko će im vratiti tapiju na budućnost, koja im pripada…

Pročitaj više

Dajem glas…

Autor Humanizam i renesansa, Sanja Vučić

Svaki dan slušamo i čitamo o borbi za neka prava, za slobode, za izbore… Skupljamo potpise, dajemo glasove, protestujemo, patroliramo, paradiramo… I dok mi tako pravimo buku, šta se dešava sa onima kojima buka smeta? Šta je sa onima koji češće koriste pogled nego reči? Da li svet ikada zastane da uhvati taj pogled?

Pročitaj više

Balkan Charity Nail Maraton

Autor Humanizam i renesansa, Novosti

Brojimo sitno do kraja 2020.-te i nekako primećujem da svi jedva čekaju da prođe, da je isprate…Sada, za kraj, kada sumiram ovu godinu rekla bih da je bila izuzetno Uticajna. Za mene je ova godina bila puna lekcija i izazova. Navela me je da vidim od čega sam sazdana i da mnoge teorije o ličnom razvoju testiram u praksi… Zadovoljna sam sa ishodom.

Pročitaj više

O idolima i idealima

Autor Humanizam i renesansa

Dok sam odrastala, sećam se da nisam imala idole. Nisam se nalazila u priči ‘želim da budem kao ovaj ili onaj’, ali sam imala ideale. Ljude kojima sam se istinski divila, njihovom intelektu, duhu, veštini… I sama sam težila ka tome da sebe ukrasim takvim osobinama ili veštinama.

Pročitaj više

Mesec i Zec kristalni nakit

Autor Novosti

Kada sam tek zagazila u Instagram vode, Mesec i Zec je bio jedan od profila kojima sam se izuzetno divila. Odlazila sam da prelistavam postove koji su me vraćali u svet bajki, mitova i magije. Divila sam se ženi koja tako lepo piše, stvara i koja je uspela da sačuva u sebi bogatstvo dečije mašte.

Ne mogu opisati kolika je bila moja sreća kada sam i lično upoznala Teodoru, a tek kada se među nama dogodio Klik!

Pročitaj više

OŠ Gornja Varoš

Autor Novosti, Sanja Vučić

Kao majka učenika (sada već drugog razreda) i član Saveta Roditelja, analizirala sam kako i na koji način mogu da doprinesem obrazovnom sistemu.
Ono što sam videla kao jedno od rešenja je izrada školskog sajta na #WordPress platformi koju mogu da prilagodim potrebama učenika (na prvom mestu), a zatim i roditelja i zaposlenih u školi.

Pročitaj više