Skip to main content

Uzvodno

Autor 17 jula, 202125 septembra, 2022Humanizam i renesansa, Sanja Vučić

Svako od vas je (manje-više) upoznat sa pričom o 4 elementa i koliko su nam oni neophodni za opstanak. Bez vatre (sunca) , bez zemlje (hrane), bez vazduha i bez vode život ne bi bio moguć. Ova četiri elementa su neophodna u svom sadejstvu i balansu. Čim jedan od njih iskoči iz balanasa… Pa, znate već šta bude.
Danas bih vam pisala o značaju elementa vode, jer je čista (pijaća) voda sada izuzetno aktuelna tema.

Pretpostavljam da je većina vas već upoznata sa činjenicom da se naše telo sastoji od 60% vode te da je hidratacija i snabdevanje tela čistom vodom neophodno za čist i zdrav organizam. A da li ste znali da voda, osim svog fizičkog svojsta, poseduje i druge osobine?

Da li ste znali da je voda kristal koji se najlakše programira? Da voda pamti? Oseća?

Bilo koji poznavalac (i ‘programer’) kristala će vam potvrditi da je voda tečni kristal i da je, kao i ostale kristale, možete ‘programirati’.  Japanski Doktor Alternativne Medicine Masaru Emoto je pre više od 30 godina sproveo istraživanje (eksperiment) kojim je dokazao da voda pamti i da se njeni molekuli menjaju u  zavisnosti od toga kakvoj su ‘nameri’ izloženi. Fotografisani su uzorci vode nad kojom su se molili ljudi, izjavljivali ljubav, iskaljivali bes, mržnju itd. Svaka fotografija je bila drugačija. Što je namera bila lepša – kristal je bio kompleksniji.

Na priloženim fotografijama možete videti kako su se molekuli vode menjali zavisno od emocije tj. namere kojoj su bili izloženi.
Ukoliko vas zanima detaljnija priča o ‘Porukama skrivenim u vodi’možete pogledati ovaj video 
(na engleskom jeziku možete naći mnogo opširnije studije i video materijal)

E sada, kada polako postajemo svesni činjenice, da voda menja svoje molekule dok se nalazi u čaši ili flaši, onda možemo osvestiti i taj momenat da naše telo čini 60% vode na koju utičemo svojim emocijama i namerama.

Kako sada doživljavate onu čuvenu ‘Kakve su ti misli takav ti je život?

Dakle ako su naše misli ispunjenje ljubavlju, zahvalnošću, mirom, postojanošću – voda u nama će formirati kompleksnije i jasnije kristale (biće stabilnija), a ukoliko smo ispunjeni strahom, mržnjom, ljubomorm – voda u nama će biti formirati nejasne strukture (biće uzburkana).
Sada kada razumemo vezu između naših misli (emocija) i vode, možemo početi da razumemo značaj vode kao elementa. Možemo osvestiti trenutak kada pijemo vodu. Možemo izdvojiti par sekundi i izgovoriti molitvu, zahvalnost, lepu reč ili nameru svakoj čaši vode koju popijemo, jer ćemo time energetski oplemeniti telo (a ne samo hidrirati ga). Možemo shvatiti i značaj izražavanja zahvalnosti, ljubavi i svih ostalih lepih emocija. Možemo shvatiti i značaj meditacije, plesa i zadovoljstva i njihov uticaj na molekule u našem telu.

Kada počnemo bolje da razumemo taj element koji, na žalost, uzimamo zdravo za gotovo, počećemo da razumemo zašto je bitno da čuvamo vodu na planeti. Zašto je bitno da čuvamo reke, jezera, okeane, mora…

Jer ono si što jedeš, što piješ, što udišeš, što misliš…

Vreme je da počnemo svesno da se ophodimo prema prirodnim resursima, jer ne postoji garancija da će trajati beskonačno. Vreme je da shvatimo značaj čiste i žive vode. I kada kažem živa – mislim na svežu, izvorsku vodu a ne na onu koja je mesecima drema u plastičnoj ambalaži izložena kojekakvim namerama, mislima itd.

Da li možete da zamislite koji put pređe vaša flašica vode pre nego što stigne do vas? Šta sve ‘pokupi’ usput i šta zapravo pijete? Kakve molekule unosite? I sada zamislite šta će se dogoditi ako svi izvori završe u flašicama. Ako pristup izvorskim vodama postane samo privilegija odabranih.

Ja ne želim da zamišljam takvu budućnost, gde su osnovna 4 elementa pod lokotom, ali sa izmenama u zakonu koji omogućava privatizaciju izvora pijećih voda – ovakva budućnost je izvesna.

Da ne bismo došli u situaciju da stojimo u redovima za bokal pijeće vode, potpišite peticiju “Izvor života traži IZBOR života” Zaustavimo štetni Zakon o vodama!

I zapamtite – niko nema pravo da svojata ono što je Majka Priroda stvorila.

Loading

Ostavite komentar